Dødsfald

 

Dødsfald skal altid anmeldes til kirkekontoret senest to hverdage efter hændelsen. Dette sker oftest igennem en bedemand, men man kan også selv foretage anmeldelsen. Anmeldelsen skal foretages af nærmeste pårørende. Ved brug af bedemand vil denne hjælpe med at tage sig af det praktiske omkring et dødsfald. Ønsker man selv at stå for kontakten til myndigheder og præst, anmeldelse af dødsfald m.v. kan man læse mere her

Begravelse eller bisættelse

Begravelse kan foregå både som en bisættelse, hvor kisten brændes, eller som en jordfæstelse (’jordbegravelse’) hvor følget efter kirken tager afsked på kirkegården. Om begge dele kan man bruge ordet begravelse.

Var afdøde medlem af Folkekirken, vil bedemanden kontakte en af kirkens præster for at aftale en kirkelig bisættelse eller begravelse, helst så hurtigt som muligt, så der er tid til en samtale med familien forud for begravelsen.

Ved samtalen med præsten aftales salmer, musik og hele forløbet. Var afdøde ikke medlem, kan en af kirkens præster kontaktes for få afklaret om der er grundlag for en kirkelig handling.

Sker begravelsen som en jordfæstelse, ledsager præsten kisten til kirkegården hvor jordpåkastelsen finder sted. Ved en bisættelse sker hele begravelsesritualet i kirken. Kisten kan bæres ud til rustvognen, eller blive stående i kirken.

Du kan læse mere om begravelse her: Dødsfald - hvad skal der ske?

Begravelseskaffe

Menighedslokalerne ved Ballerup Kirke og Skovvejskirken kan lejes i forbindelse med bisættelser og begravelser. Vi dækker op til det bestilte antal personer med et pænt bord med service, servietter, blomster og lys. - Læs mere her

 

LINKS

For nærmere aftale om gravsteder kontaktes kirkegårdskontoret (Klik her )

Læs evt. mere om begravelse/bisættelse på Folkekirken.dk her

Forslag til salmer kan findes på: http://www.dendanskesalmebogonline.dk/