Fødsel/Faderskab/MEDMODERSKAB

Tillykke med jeres barn!

Hvis I er gift bliver faderskabet automatisk registreret i forbindelse med fødselsregistreringen. Der udsendes ikke længere automatisk en fødselsattest.  Men hvis det ønskes, kan I  rekvirere en personattest (erstatter fødselsattest) via www.borger.dk eller få udstedt en ved personligt fremmøde på kirkekontoret mod forevisning af billedlegitimation. 

Hvis I ikke er gift og ønsker fælles forældremyndighed over jeres barn, skal I med jeres MitID logge på www.borger.dk og udfylde en "omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab" senest 28 dage efter barnets fødsel. Så bliver faderskabet registreret, I får fælles forældremyndighed og I modtager en afgørelse  om dette i jeres eBoks.

Såfremt I ikke har afleveret "omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab" senest 28 dage efter fødslen, bliver sagen sendt videre til Familieretshuset, der så rejser en faderskabssag.

Hvis I ønsker at registrere medmoderskab skal I være opmærksomme på, at der er en lidt anden fremgangsmåde og det er vigtigt, at "omsorgs- og ansvarserklæringen" udfyldes hurtigt og sendes til Familieretshuset, der behandler sager om medmoderskab. Se www.familieretshuset.dk. I kan ikke selv registrere medmoderskab via www.borger.dk

I kan læse mere om faderskab, medmoderskab og fælles forældremyndighed på www.borger.dk og på www.familieretshuset.dk