Navngivning

Alle børn skal have et navn senest 6 måneder efter fødslen. Navnet anmeldes til kirkekontoret, der sender besked til folkeregistret. Når folkeregistret har modtaget anmeldelsen, fremsendes barnets sygesikringsbevis til forældrene.

Navnet anmeldes ved dåb (se under dåb), eller ved navngivning.

DÅB  (se under "dåb")

NAVNGIVNING

Hvis I ønsker at navngive jeres barn, skal I ansøge om navngivning på https://www.borger.dk/familie-og-boern/Navne-og-navneaendring/navngivning hvor I skal logge på med MitID.  Ansøgningen om navngivning behandles på jeres lokale kirkekontor. Da al navngivning og navneændring behandles efter navneloven, vil I kunne komme ud for at visse navne ikke er godkendte.

Efter jeres barns navngivningssag er behandlet vil I kunne bestille en personattest med navnet på, hvis I ønsker dette. Attester bestilles også på www.borger.dk med brug af MitID. Har man ikke MitID kan der hentes en personattest på barnet på kirkekontoret - ved fremvisning af legitimation.

HVAD SKAL BARNET HEDDE ?

Det er ikke kun fantasien, der sætter grænser, når I skal vælge det helt rigtige navn til jeres barn. Navnet skal være godkendt af Familieretshuset, der har en liste over alle. Læs mere om navne og se lister over godkendte navne på www.familieretshuset.dk

En anmodning om navngivning behandles som sagt på kirkekontoret. Hvis kordegnen ikke har kompetence til at behandle ansøgningen om det ønskede navn, sender denne ansøgningen videre til sagsbehandling i Familieretshuset. Familieretshuset godkender løbende nye fornavne.